Περπάτημα

Στο παρακάτω άρθρο θα βρεις κάποιους από τους σημαντικότερους λόγους για να εντάξεις το περπάτημα στην ζωή σου!

Ξέρω ότι πολλοί από εσάς δεν έχτε τον χρόνο να αφιερώσετε στον εαυτό σας τουλάχιστον 2 ώρες την εβδομάδα για να γυμναστείτε. Γι’ αυτόν τον λόγο λοιπόν διαβάζοντας τα παρακάτω οφέλη θα προσπαθήσω να σας παροτρύνω να ξεκινήσετε το περπάτημα.

Προσπάθησε να ξεκινήσεις την ημέρα σου με μια πρωινή βόλτα συνδυάζοντας βασικές υποχρεώσεις. Αντί να πάρεις το αμάξι σου για να κάνεις τα ψώνια σου, κάνε το περπατώντας. Έτσι, θ’ αρχίσει να γίνεται καθημερνή συνήθεια και θα αποκτήσεις πολλά οφέλη για την υγεία σου.

  1.  Περισσότερη ενέργεια ! Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι 30 λεπτά περπάτημα ειδικά σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να σου δώσουν περισσότερη ενέργεια κ ένα μπουστάρισμα, ακόμα και αν νιώθεις πολύ κουρασμένος.
  2.  Καλύτερη διάθεση ! Όσο και να φαίνεται κοινότυπο, το περπάτημα μπορεί να μειώσει το άγχος, να τονώσει την αυτοπεποίθηση και να  βοηθήσει σε συμπτώματα κατάθλιψης.
  3.  Απώλεια βάρους ! Κράτησε έναν μέτριο προς γρήγορο ρυθμό βάδισης και συνδυαστικά με μια καλή διατροφή και ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριό μου, θα παρατηρήσεις απώλεια πόντων και κιλών.
  4.  Μείωση καρδιακών παθήσεων ! Σχεδόν όλες οι μελέτες έχουν δείξει πως 30-45′ περπάτημα την ημέρα μειώνουν κατά πολύ την πιθανότητα καρδιακής πάθησης, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και βοηθούν στην αποκατάσταση των ήδη καρδιοπαθών.
  5. Δυνατοί μύες ! Αντί να πάρεις το ασανσέρ δοκίμασε να ανεβαίνεις τις σκάλες, ή να επιλέγεις διαδρομές με ανηφόρα.
  6.  Βελτίωση ύπνου ! Μελέτες επίσης έδειξαν πως το περπάτημα, ειδικά σε μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπων που υποφέρουν από αυπνίες ή αντιμετωπίζουν δυσκολία στον ύπνο,  μπορεί να βοηθηθούν αρκετά και να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου τους, περπατώντας έστω 20-30′ κάθε πρωί.

Σε κάθε περίπτωση το περπάτημα θα σε οδηγήσει σε μια πιο υγιεινή ρουτίνα, κάνοντας καλύτερες επιλογές μέσα στην ημέρα, επιλέγοντας σωστότερη διατροφή και ποιότητα ζωής !

 

 

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ